Eğitim Programı

TED Elazığ Koleji okul öncesi eğitimi; TED Okul Öncesi Eğitim Programı doğrultusunda öğrencilerin yaratıcılığının geliştirilmesine, eğlenerek öğrenmesine ve öğrenirken kendini tanımasına odaklanır. Okul öncesi eğitimini Okulumuzda alan öğrenciler, oryantasyon çalışmaları sayesinde ilkokula güçlü bir başlangıç yapar.

Okul öncesi bölümümüzde, MEB Okul Öncesi Eğitim Programı çerçevesinde TED Okullarına özgü hazırlanmış olan, “TED Okul Öncesi Eğitim Programı” uygulanmaktadır. Buna ek olarak okulumuz; gelişimsel gereksinimleri karşılamayı, gelişim alanlarının birbiri ile olan dinamik etkileşimini desteklemeyi, öğrencinin tüm alanlarındaki davranışlarını daha üst düzeye çıkarmayı, çeşitlendirmeyi ve zenginleştirmeyi hedeflemektedir.

Oyun merkezli etkinliklerde, öğrencilerimizin aktif katılımı sağlanarak, yaşayarak öğrenme ilkesi temel alınır. İngilizce, beden eğitimi, yüzme, el sanatları, drama, müzik, bilgisayar/yazılım, jimnastik, tenis ve dans/ritim dersleri branş öğretmenleri tarafından yürütülür.Yabancı dil etkinlikleri sınıflarda, diğer branş̧ etkinlikleri ise kendi atölyelerinde uygulanır.