Ulaşım ve Güvenlik

Okul güvenliği, öğrencilerimizin evlerinden alınarak evlerine bırakılmasına kadar geçen süredeki tüm aşamaları kapsar. Bu aşamalarda öğrencilerin bulundukları yerlere göre önceden belirlenmiş güvenlik kuralları hakkında öğrenciler bilgilendirilir.

Okulumuzda, 24 saat görev yapan güvenlik personelleri ve kamera takip sistemi ile güvenlik sağlanmaktadır.

Öğrencilerimize okula geliş ve gidişlerinde, güvenli ve kaliteli yolculuk anlayışını benimsemiş servis personeli hizmet verir. Tüm servis araçlarında, özel eğitim almış bir sürücü ve bir hostes bulunur. Tüm sürücü ve hosteslerde cep telefonu bulunur. Velilerimize öğretim yılı başında, öğrencinin bineceği servis aracının plakası, sürücünün ve hostesin kimlik bilgilerini ve cep telefonu numaralarını gösteren “bilgi kartı” verilir. Bu bilgilerin değişmesi durumunda veli anında bilgilendirilir ve bilgi kartı yenilenir.

OKUL SERVİSLERİMİZDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN ÖNEMLİ KURALLAR
Servis hizmetlerinin sağlıklı ve istediğimiz gibi yürümesi için sayın velilerimize düşen görevler bulunmaktadır. Bu konulara önemle dikkat etmek ve servis hizmetlerinin güven dolu ve huzurlu sağlanması için üzerimize düşenler içtenlikle yerine getirilmelidir. Çocuklarımızın güveni için hepimiz özen göstermeliyiz.

• Servislerin, öğrencilerimizi almak için verdikleri saatten 5 dakika öncesinde servise binecek şekilde hazır bulundurmalıyız. Servis araçlarının bekletilmesi durumunda
    • Önceden araca binen öğrencilerin gereksiz yere bekletilmelerine
    • Daha sonra araca binecek olan öğrencilerimizin ve velilerinin gereksiz yere bekletilmelerine,
    • Bekletilmeler nedeniyle okula (derse) yetişebilmek için servis aracının gereksiz yere hız yapmasına
    • Okula ve dolayısı ile derse geç kalınmasına neden olunacaktır.
    • Her araçta 15-18 öğrenci bulunmaktadır. Bir dakikalık bekletilmelerin bile ne kadar fazla zaman kaybına neden olacağı ciddi olarak değerlendirilmelidir.

• Öğrencilerimizin velileri tarafından okula getirileceği günlerde veya rahatsızlık gibi nedenlerle okula gönderilmeyeceği durumlarda servis sürücüsüne haber verilmelidir.
  • Okuldan, herhangi bir nedenle gün içinde önceden alınan öğrenciler için mutlaka Halkla İlişkiler ve Danışmaya haber verilmelidir.
  • Öğrencilerimiz, verilen adreslerden alınarak güven içinde okula getirilecek ve okul çıkışında başka bir adres kullanılacak ise mutlaka Danışmaya veya Halkla ilişkilere, gidilecek adres, telefonlar bırakılarak bilgilendirilmelidir. Bu bilgilendirme, okulumuza yazılı olarak da yapılmalıdır.
  • Servis aracı içerisinde herhangi bir şey yenilip içilmemeli, yüksek sesle konuşulmamalı, ayağa kalkılarak şakalar yapılmamalı ve sürücünün dikkatini dağıtacak hiçbir davranışta bulunulmamalıdır.
  • Servis araçlarına binildiğinde mutlaka Emniyet Kemerleri takılmalı ve araç durana kadar çıkarılmamalıdır.

Saygıdeğer velilerimiz, okulumuz tarafından duyurulan ve uyarılan bu konularda sevgili öğrencilerimizi titizlikle uyarmalısınız.

Servis hizmetleri sırasında “TED’Lİ OLMAK AYRICALIKTIR” sloganını kurallara uygun olarak yaşamalı ve yaşatmalıyız.